Rörlighet och stabilitet är en bra början.


Kroppen och Knoppen hänger ihop...

För att må bra och prestera på topp varje dag så tror vi att man måste ta hand om flera delar i livet. 

Vår erfarenhet säger att vägen till en hög livskvalité både fysiskt och mentalt, går snabbare om du börjar med att töja i din kropp för att återstställa din rörlighet.

Vår övertygelse är att din specifika och generella flexibilitet och funktion i kroppens skelett och muskler är en av de största faktorerna för hur du kommer att må i livet - på alla plan.

Självklart så finns det mängder av andra faktorer som spelar in i hur du mår och vad du kan göra i livet, men med en kropp som fungerar så bra som möjligt, känner du dig starkare, sover bättre, har mer fysisk och psykisk energi och kan träna så mycket du vill - eller koppla av snabbare. 

 Alla yrkesroller ställer olika krav...

För att vara smärtfri och för att kunna träna eller arbeta så mycket du vill måste kroppen kunna släppa spänningar som byggs upp under dagens alla belastningar. Särskilt statisk belastning är en stor faktor i skapandet av spänning, inflammation och smärta.

Exempel på krav olika yrkeskategorier ger:

Kontorspersonal som tar några korta töjpauser varje dag mår otroligt mycket bättre än de som inte gör det. Både direkt och på längre sikt. Denna kategori personal behöver dessutom träna styrketräning för att motverka den statiska belastningen. 

Lagerarbetare som lyfter flera ton varor varje dag behöver primärt stretching för att återställa cirkulation, styrka och flexibilitet i kroppen. Träning är här sekundärt...

Chaufförer behöver ta varje chans till paus för att hålla sig smidig och avslappnad i kroppen samt mentalt alert under dagens arbete på vägarna och vid i och urlastning. Ytterligheterna mellan stillasittande och plöstslig maxbelastning med i- eller urlastning ställer mycket specifika krav. 

Våra stretchprogram är logiskt uppbyggda för att ge optimal och snabb effekt på välmående, för varje yrkeskategori. Vi adderar också kostförslag tex. pga den mycket olika aktiviteten och därmed förbränningen som sker mellan yrkeskategorier. '

Frågor eller åsikter? Maila oss på: info@addwell.com

Team Addwell