Rörlighet och flexibilitet - En bra start för hälsa och performance.

Rörlighet och flexibilitet - En bra start för hälsa och performance.

Kroppen och Knoppen hänger ihop...

För att må bra och prestera på topp varje dag så tror vi att man måste ta hand om flera delar i livet. 

Vår erfarenhet säger att vägen till en hög livskvalité går snabbare om du börjar med att töja i din kropp för att återstställa din rörlighet.

Vår övertygelse är att din specifika och generella flexibilitet och funktion i kroppens skelett och muskler är en av de största faktorerna för hur du kommer att må i livet - på alla plan.

Självklart så finns det mängder av andra faktorer som spelar in i hur du mår och vad du kan göra i livet, men med en kropp som fungerar så bra som möjligt, känner du dig starkare, sover bättre, har mer fysisk och psykisk energi och kan träna så mycket du vill - eller koppla av snabbare. 

 

Så här fungerar det:

För att vara smärtfri och för att kunna träna eller arbeta så mycket du vill måste kroppen kunna släppa spänningar som byggs upp under dagens alla belastningar. Särskilt statisk belastning är en stor faktor i skapandet av spänning, inflammation och smärta.

Kontorspersonal som tar några korta töjpauser varje dag mår otroligt mycket bättre än de som inte gör det. Både direkt och på längre sikt. Denna kategori personal behöver dessutom träna styrketräning för att motverka den statiska belastningen. 

Lagerarbetare som lyfter flera ton varor varje dag behöver primärt stretching för att återställa cirkulation, styrka och flexibilitet i kroppen. Träning är här sekundärt...

Chaufförer behöver ta varje chans till paus för att hålla sig smidig och avslappnad i kroppen samt mentalt alert under dagens arbete på vägarna och vid i och urlastning. 

Våra stretchprogram är logiskt uppbyggda för att ge optimal och snabb effekt på välmående, för varje yrkeskategori.

 

Vi arbetar med vår hälsopartner NaprapatOnline.se med utveckling och försäljningen av dessa stretchprogram. 

Frågor eller åsikter? Maila oss på: info@addwell.com

 

// Team Addwell