Kost och näring - Hitta rätt sätt att äta som passar för dig.


En bra och varierad kost är det andra området i den hälsosynergi som Addwell förespråkar.

Att hitta ett sätt att äta som är både nyttigt och långsiktigt hållbart är ett säkert sätt att må bra, men kan vara svårt att hitta.

Vi försöker att inspirera till en förändring av kostvanor på både kort och längre sikt. Några av de tips som vi ger våra kunder är att: 

- Äta en bra frukost. Bra betyder: Näringsrik, mättande, mycket fibrer och bra för tarmfloran. Det kan alltså vara havregryns gröt, youghurt, ägg eller frukt. Tänk på att du ska leva och prestera en stor del av dagen, på den näring och de vitaminer som du äter till frukost. OM du inte är hungrig på morgonen, så se till att du får i dig maximalt med näringsämnen och energi av det som du ändå äter. En fiberrik smoothie med grönsaker kan också vara både gott och nyttigt - och går snabbt att fixa i en mixer!

- Ta med frukt som mellanmål till dagen. Frukt innehåller: energi, vatten, näring och vitaminer. Ett bra sätt att få upp energin under dagen är att göra något av våra töjningsprogram. T.ex. Active Pause 1 min. är ett utmärkt sätt för kontorspersonal att töja igång sin bröstrygg, vilken blir väldigt statisk under dagens arbete. När du töjer bort spänningar i dina muskler så frigör du bl.a mental energi. 

- Försök att äta en lättsmält middag. En sallad; endast grönsaks sallad med proteinrika ingredienser, sallad med kött eller fisk och en god och nyttig dressing, kan vara en lätt och god middag. Drick gärna vatten till maten, men försök att dricka efter måltiden för att låta saliven börja matsmältningen. 

På kvällen behöver vi inte så mycket energi. Dessutom så tar det lång tid för kroppen att smälta middagsmålet om du äter "tung" mat sent.

Det kan störa din sömn och få dig att konsumera onödiga kalorier. 

 Frågor eller åsikter? Maila oss på: info@addwell.com

Team Addwell