Aktivitet och träning. Man måste belasta sin kropp - Hitta Ditt sätt!

Aktivitet och träning. Man måste belasta sin kropp - Hitta Ditt sätt!

Aktivitet kallar vi områderna - Träning och Fitness.

För oss på Addwell så kommer träning inte förrän som ett tredje steg för att må bra och leva med en hög livskvalite´. 

Orsaken till det är att du inte kan träna och belasta, om du inte har rätt näring i kroppen. Du  riskerar att urlaka kroppens depåer av näringsämnen och därmed inte klara av att bygga upp muskler.  Du har alltså svårt att få optimal effekt av din träning...

Vidare behövs rörlighet i kroppen, specifik och generell, för att få ut optimal effekt av träning.

Att släppa spänningen i kroppens muskler efter träning och belastning, styrs av kroppens funktion. Du riskerar alltså att få ont eller skada dig av träningen eller belastningen, om den överstiger din kropps förmåga att slappna av och släppa sin spänning... Den gränsen sätter rörligheten! Du kan alltså bli sämre av att träna om inte funktionen är tillräckligt hög...

Det viktigaste är inte att träna mycket utan att träna rätt. Träna gärna en funktionell träning och hitta en aktivitet som du gillar och kan göra långsiktig. Att hitta ett sätt för dig att belasta din kropp är en mycket viktig nyckeln för att kroppen ska fungera optimalt och ge dig möjligheten att göra det du vill i livet på alla områden.

- Vi hävdar att man bör träna ordentligt ett par gånger i veckan. Försök att hitta Din träningsform!

- Hälsoeffekterna på lång sikt blir fantastiska om man höjer pulsen ordentligt 30 minuter om dagen. Man behöver alltså inte träna länge, utan kort, kontinuerligt och med ganska hög intensitet. 

Addwell knyter ständigt till sig ProPartners i varje kategori av hälsa. Personliga Tränare kommer att vara en stor del av vårt nätverk när vi lanserar vår tränings app och adderar Personliga Tränare som ProPartners. 

Registrera dig för Addwells nyhetsbrev CONNECT för att få inspiration till aktivitet!

Frågor eller åsikter? Maila oss på: info@addwell.com 

// Team Addwell