Aktivitet och träning. Träna för att inte ha ont eller för att bli bäst?

Aktivitet och träning. Träna för att inte ha ont eller för att bli bäst?

Aktivitet kallar vi områderna - Träning och Fitness.

För oss kommer träning inte in förrän som ett tredje steg i en synnergi för att må på topp. Dock är det här vi vill att du ska vara - för att må bra och leva med en hög livskvalite´! 

Orsaken till att träning inte kommer förrän som nr. 3 i ordningen är att du inte kan träna och belasta, om du inte har rätt näring i kroppen. Vidare behövs rörlighet i kroppen, specifik och generell, för att kroppen ska kunna slappna av och återhämta sig. På så sätt får du inte ont av din träning och dessutom optimal effekt både direkt och på lång sikt.  

Det viktigaste är inte att träna mycket utan att träna rätt. Motivationen till träning ska du hitta genom att titta på livet ur ett större perspektiv. 

Träna gärna en funktionell träning och hitta en aktivitet som du gillar och kan göra långsiktig. Att hitta ett sätt för dig att belasta din kropp är en mycket viktig nyckeln för att kroppen ska fungera optimalt och ge dig möjligheten att göra det du vill i livet på alla områden.

- Vi hävdar att man bör träna ordentligt ett par gånger i veckan. Försök att hitta Din träningsform!

- Hälsoeffekterna på lång sikt blir fantastiska om man höjer pulsen ordentligt 30 minuter om dagen. Man behöver alltså inte träna länge, utan kort, kontinuerligt och med ganska hög intensitet. 

 

Synnergi gällande träning: Du  riskerar att urlaka kroppens depåer av näringsämnen och därmed inte klara av att bygga upp muskler, nerver etc.  

Du har alltså svårt att få optimal effekt av din träning...Att släppa spänningen i kroppens muskler efter träning och belastning, styrs av kroppens funktion. Du riskerar alltså att få ont eller skada dig av träningen eller belastningen, om den överstiger din kropps förmåga att slappna av och släppa sin spänning... Den gränsen sätter rörligheten! Du kan alltså bli sämre av att träna om inte funktionen är tillräckligt hög...

Addwell knyter ständigt till sig ProPartners i varje kategori av hälsa. Personliga Tränare kommer att vara en stor del av vårt nätverk när vi lanserar vår tränings app och adderar Personliga Tränare som ProPartners. 

Registrera dig för Addwells nyhetsbrev CONNECT för att få inspiration till aktivitet!

Frågor eller åsikter? Maila oss på: info@addwell.com 

// Team Addwell