Forum RSSDet känns som om det brinner i musklerna mellan skulderbladen... Hur får jag bort det?

Jag får ofta domningar i under armen på höger sida framåt eftermiddagarna när jag suttit framför datorn i några timmar. Vad kan jag göra för att slippa dessa? Torgny Bergström Svar: Hej Torgny,  Domningar kommer sig av att nerven som går ner i armen är påverkad på något sätt. I ditt fall tror jag absolut att det är en muskel som trycker eller på annat sätt irriterar nerven som sköter armen. Nerven kommer ut från halsen och går sedan ner mot handen. Du ska alltså försöka påverka halsens sido muskler primärt. Det gör du genom att töja i de större muskler som är antagonister (jobbar emot) halsens muskler. De musklerna är sido-ryggens och bröstmusklerna. Tryck gärna lätt i dem någon minut och...

Continue readingHjälp jag har fått nackspärr! Vad kan jag göra åt det?

Hej, Jag vaknade med nackspärr och kan varken vrida huvudet till höger eller till vänster, vad ska jag göra? Malin B Svar:  Hej Malin,  Nackspärr är oftast kramp i nack och hals musklerna. Djupa delar av muskulaturen har av olika anledning krampat  och drar i smärtkänsliga vävnader.  Om du kan röra dig så kan du börja med att värma upp nacken med tex. värmekräm, fetvadd och en halsduk eller en varmdusch där du spolar mycket varmt vatten direkt på huvudet och nacken.  Sedan kan du prova att ligga ner i sängen. Lägg en kudde eller handduk under skallen ganska högt upp så att hakan trycks mot bröstkorgen dvs. övre nacklederna öppnas. Prova sedan att röra på höften och bröstkorgen först....

Continue readingRyggskott! Hur får jag snabbast bort det? Kan man hindra att det kommer tillbaka?

Hej, Jag får återkommande ryggskott. Det sitter som en kniv längst ner på höger sida om ryggraden. Vad kan jag göra för att få bort det? Detta påverkar verkligen hela min livskvalitet så om jag kan få hjälp vore jag evigt tacksam! Marit Bergman Svar: Hej Marit,  Ok, om du får återkommande ryggskott så tror jag att du kommer att behöva ett par behandlingar av någon Manuell Terapeut, då det indikerar att kotorna och de djupt liggande, stabiliserande musklerna är påverkade och krampade.  Knivsmärtan indikerar också att krampen som drar i smärtkänsliga vävnader nära ryggmärgshinnorna. Det kan kännas reält!  Ofta är ryggbesvär en indikation på att andra delar av kroppens rörelseapparat inte klarar av att röra sig som de ska...

Continue reading